Vedligehold af dit By Vittrup vildmarkskar

Som det er med alle naturtræsprodukter beregnet til udendørsbrug, kræver dit vildmarkskar også vedligehold for at kunne opretholde træets egenskaber og sikre, at det ikke tørrer ud. Og sikre, at du får glæde af det i mange år frem. Herunder har vi samlet nogle af de vigtigste huskeregler i forhold til vedligehold af dit By Vittrup vildmarkskar.

Undgå lækager

Lærk er et naturmateriale, og det betyder bl.a., at træet ”arbejder”. I fugtigt vejr vil træet udvide sig, og i tørt og varmt vejr gennem længere tid vil det trække sig sammen.
Derfor vil du også kunne opleve, at dit vildmarkskar i længerevarende tørre perioder, især om sommeren, drypper vand. Det er helt normalt og betyder ikke, at der er noget galt med dit kar.
Oplever du, at der siver vand ud af dit vildmarkskar, kan du prøve følgende: Tilsæt 1 ltr. flydende brun sæbe i det fyldte kar sammen med ca. 500 gram fint savsmuld. Sørg for at røre sæbe og savsmuld godt ud i vandet for bedst mulige effekt. Den brune sæbe virker smiddiggørende på træet, mens savsmuldet sætter sig i revnerne og stopper lækagen. Lad det stå i et døgn, hvorefter karret tømmes, rengøres og fyldes igen.

Hav altid vand i karret

Du bør aldrig tømme dit vildmarksbad helt, medmindre det skal gøres rent. Hav derimod altid karret fyldt op for at undgå, at træet tørrer ud – og for at sikre dig, at garantien dækker evt. reklamationer. Du kan evt. sætte et varmelegeme i vandet i tilfælde af hård frost for at undgå, at vandet fryser til og i værste fald forårsager frostskader. Bemærk: Garantien på dit By Vittrup vildmarkskar dækker kun, hvis der ALTID er vand i karret hele året rundt.

Rengøring

Til almindelig rengøring af dit By Vittrup vildmarkskar anbefaler vi, at du bruger vand med brun sæbe og en blød børste. Brug ALDRIG højtryksrenser, da det vil skade træet.

Placering

Vildmarkskarrets bund er fastgjort med tre planker, der sørger for, at bunden er hævet ca. 10 cm over jorden. På den måde er der altid cirkulation under karret, så råd forebygges. Karret skal stå på et fast og jævnt underlag, så der altid kan komme luft indunder.

Udvendig overfladebehandling

Dit By Vittrup vildmarkskar leveres ubehandlet. Får træet lov at stå ubehandlet, vil det med tiden få den karakteristiske sølvgrå farve, som kendetegner lærk. Ønsker du derimod at bevare træets gyldne farve, kan du med fordel behandle de udvendige flader af dit vildmarkskar med egnet træolie 1-2 gange om året. Du skal altså ikke behandle karret indvendigt.

Hold vandet rent og bakteriefrit

Klor
Brug altid klor i karret for at desinficere badevandet før og efter brug. Du kan tilsætte klor enten i form af tabletter eller pulver, der blandes op i en spand, inden det hældes i karret (for ikke at afblege træet). Endelig kan du også med fordel anvende en klordispenser, som selv doserer løbende, når karret ikke er i brug (og som tages op under brug af karret). Herudover er det almindelig god hygiejne at vaske dig under bruseren, inden du bruger dit vildmarkskar, for på den måde at minimere bakterievæksten i karret.

PH-værdi
Vandets PH-værdi skal ligge mellem 7 og 7,4, for at kloren virker effektivt. PH-værdien kan måles med specielle strips og reguleres med produkter som ”PH minus” og ”PH plus”.